Expositie Aad Raodhoes Beesel

Laden...

Bedankt! Deel het met je vrienden!

Je vind deze video niet leuk. Bedankt voor je feedback!

Toegevoegd by admin
32,612 Bekeken

Van 20 september tot en met 25 oktober exposeren Mia Achten-Rutten uit Reuver schilderijen en Jos Cremers uit Tegelen keramiek in het Aad Raodhoes van Beesel. De exposities kunnen iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur worden bezocht en de toegangsprijs bedraagt slechts € 1,-

Mia Achten (1942) is geboren in Tegelen en sinds 1962 woonachtig in Reuver. In 1984 is zij begonnen met tekenen en schilderen Ze had les van beeldend kunstenaar Cees Degast en Marijke Cruysberg. Momenteel gaat haar voorkeur uit naar het afbeelden van landschappen en idyllische plekjes in de omgeving van Reuver. Daarnaast schildert ze ook graag stillevens en portretten.
In 1987 behaalt Mia de derde prijs tijdens de Creativiteitsprijs in Maasbree en in 1988 ontving ze de tweede prijs tijdens het evenement. In datzelfde jaar was ze genomineerd voor de Alphons Winterprijs in Elsloo en tijdens de cultuurprijs in Heythuysen ontving ze een eervolle vermelding. In 1992 werd Mia Achten nogmaals genomineerd voor de Alphons Winterprijs en in 2004 ontving ze een nominatie voor de Jalemaprijs.

Jos Cremers (1959) groeide op in Tegelen. Hij heeft vanaf zijn 40e levensjaar zijn keramische kennis opgedaan tijdens leergangen/workshops in keramisch centrum de Tiendschuur in Tegelen. Verdieping volgde via zelfstudie. Nu werkt Jos gemiddeld één dag per week als keramist aan zijn werk. Op kunstmanifestaties en tentoonstellingen laat hij zijn werk zien aan het publiek.
Jos Cremers heeft met vier andere kunstenaars een eigen galerie onder de naam Galerie Tegelen aan de Kerkstraat 12b in Tegelen.
Beiden zijn lid van de kunstkring Artimosa in Reuver.

Categorie
Fun Facts

Plaats reactie

Reacties

Wees de eerste die een reactie plaatst.