Gemert - Venray

496 Bekeken
Published

Gemert klopt Venray overtuigend: 3-0 Gemert klopt Venray overtuigend: 3-0Gemert heeft de eerste thuiswedstrijd op overtuigende wijze naar zijn hand gezet. Voor eigen publiek werd het liefst 3-0 door treffers van Patrick Philippart en Jasper Lalisang (2x).Gemert-trainer Bert Ruijsch voerde noodgedwongen n wijziging door ten opzichte van vorige week. Erik van Dijk is geblesseerd en werd vervangen door Ronnie Heijmans. Jasper Lalisang zakte daardoor een linie, van de voorhoede naar het middenveld. Gemert was heer en meester op sportpark Molenbroek, negentig minuten lang. Het duurde nog lang voordat het overwicht ook in de cijfers werd uitgedrukt. Het doelpunt viel in de 40e minuut. Joost Habraken, die een sterke partij speelde, zette knap door op rechts en bediende Patrick Philippart: 1-0.Die voorsprong was geruststellend en werd in de tweede helft soeverein verder uitgebouwd. Sven van Ommeren werd in de hele wedstrijd nauwelijks tot een redding gedwongen door de gasten uit Venray. Gemert had continu controle en gaf achterin niets weg. In de 66e minuut tekende nieuweling Jasper Lalisang voor zijn eerste competitiedoelpunt in het shirt van Gemert. Hij kopte knap raak na een assist van Philippart. Niet veel later was Lalisang opnieuw trefzeker. Nu werd hij gelanceerd door de mee opgerukte Dennis Bouma. Lalisang omspeelde de doelman en schoof de bal in de touwen: 3-0. Een droomdebuut in de competitie voor de Helmonder.In het restant was de thuisploeg mild voor Venray. Een hogere score had zeker tot de mogelijkheden gehoord, maar al met al vormden de drie doelpunten en goede overwinning natuurlijk een prima visitekaartje, zo in de eerste competitiewedstrijd voor eigen publiek.GEMERT: Van Ommeren: Van Zutven, Bouma, Mark van Dijk, Van den Bosch; Leijten, Lalisang, Van Berlo; Habraken, Heijmans (82. Driessen), Philippart (85. Kersten).