Vastelaovend Dich Huurs Beej Mich - Marinho Peters

Laden...
382 Bekeken
Published

V.G. de Vaegers vroeg Wouter Beckx als Prins in hun "Dreejspan 2020". Daarop besloot Prins Wouter flink uit te pakken met allerlei leuke extra's.

In zijn jaar kon het niet gek genoeg. O.a. werd ter gelegenheid van dit Dreejspan een eigen liedje gemaakt, geschreven door Prins Wouter zelf. Zijn eerste eigen liedje. Het liedje is ingezongen door een vriend van de Prins en zeer verdienstelijk zanger binnen en buiten Venlo, namelijk Marinho Peters.

Het liedje gaat over de droom, die als kleine jongen ontstaat, over de Vastelaovend en over het wellicht ooit in een Dreejspan komen. Het bouwt zich op door de ogen van een kind in kleuterjaren, naar een kind in pubertijd, naar volwassene met zelf eigen kinderen.

Deze muziekclip neemt je mee, in de vraag of het dan ooit uitkomt in een Dreejspan te komen. Een persoonlijk tintje in de tekst gaat over Wouter die in zijn jonge jaren van zijn oma (Marieke Lamers) en van zijn peetoom (Sef Boom) en peettante (Judith Beckx) altijd kon rekenen op wat vastelaovesgeld.

Uit dankbaarheid naar die herinnering, wordt in dit liedje daarover gezongen.

Muziek bestanden, Songtekst & Bladmuziek is te downloaden op:

https://www.gratisvastelaovend.nl/vastelaovend-dich-huurs-beej-mich

Like ook:
http://vastelaovendinvenlo.nl

Categorie
dialect Vastelaovend regio Venlo
Wees de eerste die een reactie plaatst.