Uitvoeringscontract Ooijen-Wanssum ondertekend

Laden...

Bedankt! Deel het met je vrienden!

Je vind deze video niet leuk. Bedankt voor je feedback!

Toegevoegd by admin
150 Bekeken

Woensdag 5 oktober hebben de Provincie Limburg en aannemerscombinatie Mooder Maas het contract voor de uitvoering van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum getekend. Mooder Maas, een samenwerkingsverband van aannemersbedrijven Dura Vermeer en Ploegam, is als winnaar uit de bus gekomen bij de aanbesteding van het omvangrijke Noord-Limburgse waterveiligheidsproject. Gedeputeerde Patrick van der Broeck: “Naar dit moment heb ik lang uitgekeken, en met mij vele bewoners in het gebied. Nu kunnen we zeggen: de fase van uitvoering is begonnen!” De aannemer en zijn plannen worden op dinsdag 11 oktober gepresenteerd tijdens een algemene informatieavond in ‘t Brugeind in Meerlo.

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is aanbesteed in concurrentiegerichte dialoog. Drie aannemers hebben daarbij een jaar lang gewerkt om oplossingen aan te dragen voor complexe problemen in het gebied. Dit heeft geleid tot bijzondere plannen met een sterke meerwaarde voor de gebiedsontwikkeling. Bijkomend voordeel is dat de winnende aannemer het project inmiddels zo goed kent, dat hij een vliegende start kan maken.

Combinatie Mooder Maas heeft een aantal slimme oplossingen bedacht voor de gebiedsontwikkeling. Om ruimteverlies voor landbouw en natuur te beperken worden dijken ingepakt in hoge grond. Landbouwafwatering wordt gescheiden van het natuurlijke watersysteem voor een optimale natuurontwikkeling. Bruggen worden niet prefab, maar ter plekke gebouwd om een zo rank mogelijke oplossing voor alle bruggen in het gebied te waarborgen. Daarbij zet Mooder Maas in op streekparticipatie bij ontwerp en uitvoering en worden bestaande wegen en fietsverbindingen gemeden door het werkverkeer. De aannemerscombinatie belooft bovendien het werk reeds in 2020 af te kunnen ronden!

Combinatie Mooder Maas is een samenwerking tussen Dura Vermeer en Ploegam, twee grote aannemers die elkaar uitstekend aanvullen in disciplines. Dura Vermeer is actief in bouw, infrastructuur, engineering en dienstverlening. Ploegam heeft met name ruime ervaring op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. De twee bedrijven werkten de afgelopen jaren samen in het project Ruimte voor de Waal bij Lent. Jules Janssen van Dura Vermeer: “We hebben met z’n allen keihard gewerkt om dit prachtige project binnen te halen. We zijn blij dat we als winnaar uit de bus zijn gekomen en kunnen niet wachten om onze plannen aan de bewoners te presenten en aan de slag te gaan. “

Op dinsdag 11 oktober presenteert aannemerscombinatie Mooder Maas zichzelf en de hoofdlijn van haar plannen aan de omgeving tijdens een algemene informatie- en kennismakingsavond. Deze vindt plaats in ’t Brugeind in Meerlo en begint om 19:30u.

Categorie
Facts Horst a/d Maas

Plaats reactie

Reacties

Wees de eerste die een reactie plaatst.